29 augusti 2013

Mormorsrutor och katter

Den här stickade och virkade kjolen har jag faktiskt hittat på helt själv, jag vet nästan inte hur det gick till, den skapade liksom sig själv. Den fick mitt äldsta barnbarn, men jag är nästan sugen på att göra något liknande till mig själv. Det är bra när man gör till barn, det är ju inte så stort, så det går ändå ganska snabbt även om det skulle bli lite fel som man måste ändra på. Med andra ord kan man experimentera en hel del.

Jag hade en grund ide som jag bara spann vidare på. De stickade våderna kunde jag anpassade efter midjan, jag gjorde helt enkelt så många som behövdes för att räcka hela vägen runt. Samma sak med rutorna, där letade jag upp några beskrivningar som jag tyckte var snygga från Drops och gjorde så många som behövdes. Garnet är ett billigt, men bra bomullsgarn från Stoff och Stil som finns i många härliga färger.

Den lilla tunikan har jag sytt i ett tyg från Stoff och stil som femåringen valde själv, naturligtvis skulle det vara katter på, det är ju ett av favoritdjuren. Tunikan är en förkortat version av en klänning med smock från Ottobre. Både kjolen och tunikan är gjorda i ca 116 i storlek.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar