20 juni 2014

Linne och shorts

När vädret slår om med varma vindar och sol, är det linne och shorts som gäller. Så jag tog fram alla rest-tyger jag hade och pusslade ihop de här seten. Det är perfekt att använda små tygsnuttar till shorts. Mönstren är hämtade från "Heilt Spesiell og Jubel", och är sydda i storlek 98 och 122. För att piffa till linnena lite gjorde jag applikationer i form av ett hjärta, där jag använde mig av tyget med ponnys.
   Jag använde dubbelsidig vlieseline som jag ritade formen på, jag använde en kakform som hjärta. Sen strök jag det på tyget som applikationen skulle vara av, och klippte ut formen. Efter det drog jag av skyddspappret på baksidan av applikationen och strök det på linnet, sen stickade jag det med en snygg täcksöm, jag valde tät zickzack med näst bredaste bredden. Man kan också använda avrivbar vlieseline, som är en tjock vlieseline som man har under alla tyger, på avigsidan av plagget som ett stöd så att inte tyget drar sig när man syr täcksömmen. Man river bort det när man är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar