10 januari 2015

Den som vågar vinner

Jag vet att jag är lite crazy när det gäller mönster och färger, men det är faktiskt ganska kul ibland! Och kanske kan man glädja andra lite, genom att se smått galen ut. En av mina döttrar sa med ett leende på läpparna att "Ja , den var ju fin! Men jag skulle aldrig ha på mig en sån" ha,ha. Underbart! 

   Jag bara älskar grönt, så det fick det bli. Sen var det ju det där med vilken färg kanten skulle ha. Först tänkte jag svart, men det kändes för tråkigt, för safe. Så jag tittade bland mina tyger och voila där låg ju det orangea plyschtyget!!????  Helt galet, men så kul! Så så det fick det bli, både i halsringningen och i ärmsluten.

   Mönstret är taget från en tysk mönstertidning som heter Simplicity, meine nähemode, och det var höstnumret 2014 som jag använde. Jag använde modell 26, som hade raglanärm och lite puffiga 3/4 ärmar. Nu är ju tidningen på tyska, men det är inte så svåra mönster i just den tidningen, "einfach och individuell" står det på framsidan, alltså "lätta och individuella/personliga". Tyckte dock att mönstret var lite stort. Men nu sydde jag ju i jersey, så det kan ju ha påverkat storleken lite. Jag tycker att storlek 36/38 är som en 40. Den här tidningen har massor av bra grundmodeller som jag kommer att pröva fler gånger!

Ja, i varje fall så blev jag ganska nöjd! Den som vågar den vinner...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar