18 juli 2015

Jacka med lite steampunk feeling

 Ibland har man en bild i huvudet på hur något ska se ut, så var det med den här jackan/kappan. Jag hittade tyget på tygmässa på Kvibergs och visste direkt att jag skulle ha det till en jacka och i mitt huvud såg jag precis hur den skulle se ut. Det är ett tyg med viss stretch, lite mitt emellan stickat och sweatshirttyg.  Sen kom det svåra, att hitta ett mönster som passade till den bilden! Det gick bara inte!!! Så det fick bli en kompromiss.
 Jag hittade ett grundmönster som jag kunde utgå från, och det blev ett mönster från Ottobre, woman, 2/2014. Det är ett mönster för en blazer i sweatshirttyg, och heter 10, Everyday Basic. Jag sydde först upp den med enkla sömmar i lakansväv. sen gick det lättare att se hur jag skulle ändra den. Den blev längre och vidare nertill, och det växte fram en massa detaljer efterhand. Av min kära mamma fick jag låna en provdocka vilket jag inte hade klarat mig utan. Tack, mamma! Sen växte det liksom fram av sig själv, inte utan viss vånda! Men man måste våga och bara kasta sig ut i det okända ibland, vilket det här var för mig. Har aldrig gjort en jacka förut. Men jag är riktigt nöjd faktiskt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar