7 februari 2013

Udda är bäst

Älskar att göra kläder till barn i starka färger och kontraster, kanske för att man blir så glad av det.

Här har jag använt mig av en rödmönstrad tunika och en svart och vitrandig tröja och mixat hej vilt. Det är verkligen jättekul att återanvända kläder och göra nytt av gammalt, här är ett bra exempel på att det kan bli jättefint. Man kan experimentera för det kostar ju inget, mer än lite tid, och det är det värt.
   Ursprungs mönstret till byxorna är från Ottobre, men jag har lagt till "vantfickorna" som fanns i samma tidning men till en annan modell. Lite häftigt blev det med den randiga mudden på fickorna! Det är alltid kul med effektfulla detaljer, men visst, ibland kanske man överarbetar något som hade blivit fint ändå. Något att tänka på kanske! Det skulle egentligen vara tryckknappar på hängslena, men jag hade några underbara svartvita knappar från Stoff och stil som jag tyckte blev supersnygga till.
   Den här modellen har lite "häng" om man säger så, inte för att jag vet om det gör någon skillnad när man har blöja, men det finns mycket utrymme för att röra sig i alla fall. Tröjan är en vanlig raglantröja, ganska lätt att göra, man måste bara tänka på att sträcka ut mudden i halsringningen ordentligt när man syr så den inte blir för slapp och står rätt ut. Också här har jag återanvänt tyg från den röda tunikan till ärm muddar. Kul med något kaxigt även till en flicka!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar