11 februari 2014

Spets, pärlemor och mamelucker

Man tar lite spets, några gamla pärlemorknappar, ett gammalt örngott efter mormor, en Indiska-blus från mamma och, hokus, pokus så har man en klänning och ett par mamelucker till sitt 5-åriga barnbarn.
   Skämt å sido, det började med att jag tittade på alla fina kläder som Magnolia Pearl gör. Älskar att de tar till vara på gamla kläder och textilier och skapar så vackra plagg, så jag ville göra något i den stilen. Min mamma nappade på det och hittade en gammal blus från Indiska med fina detaljer som hon haft för längesedan, den fick bli grunden för klänningen. Jag klippte och ändrade den så den blev som jag ville i modellen. Den är ungefär i storlek 116/122. Den behövde lagas lite, men det dolde jag med lite fina spetsar och en liten rund virkad duk. Sen fick jag göra en djupdykning i min mammas knappgömma också, och där fanns några gamla pärlemorknappar som passade precis.
    Mameluckerna är gjorda av min mormors gamla örngott med hennes monogram på. Längst ner sydde jag på lite extra spets. Tänk vad glad hon skulle blivit om hon vetat att hennes gamla örngott skulle användas till ett par fina mamelucker till hennes barnbarns barnbarn! Det hade hon gillat, hon var en sån som ville att saker skulle användas. Hon tyckte också om att skapa saker, kanske har det gått i arv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar