9 mars 2014

Virkad "Irving sjal"

   När vi var på Stoff och Stil såg jag en av dem som jobbar där med en helt underbar sjal, och tänkte att en sån måste jag virka! Jag frågade var hon hittat mönstret och då berättade hon att det var ett mönster som Tony Irving i "Lets dance" hade gjort. Lite förvånad blev jag faktiskt, det är inte så vanligt att män stickar eller virkar, men han gör visst det. Så det var bara att googla på hans namn och sjal, så dök det upp massor av beskrivningar, det var bara att välja. Jag måste säga att det var väldigt kul att virka den här sjalen och inte speciellt svårt heller, så det rekommenderar jag!

   Garnet är ett helt ljuvligt garn från England, en blandning av lammull och bomull. Det heter Coast och finns att köpa direkt från leverantören, Knoll Yarns i lite större mängd. Men man kan ju göra som jag och beställa tillsammans med några andra så går det bra ändå! Obs, det finns i två tjocklekar, här har jag använt det tunna! Samma garn men det lite tjockare finns faktiskt att köpa på web-butiken magasinduett.se, under rubriken "tillfälliga garner". Helt underbara garner, så mjuka och med jättefina färger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar