11 maj 2014

Kritstrecksbyxor med häng

 Såg ett par häftiga byxor i märket Olars Ulla som jag blev så förälskad i. Tyvärr var de jättedyra så jag tänkte att jag får försöka mig på att sy något liknande själv. Hade jättetur och hittade ett par gråa byxor med ränder på rea för hundra kronor. Jag klippte upp dem från grenen och snett nedåt till utsidan av benen, strax nedanför knäna. Sen tog jag en 40 cm bred bit av svart jersey, en ganska kraftig sort som jag köpt på Göksäter på Orust, den är i ungefär samma tjocklek som vanlig mönstrad jersey. Tyget är 40 cm bred och ganska långt, den ska räcka från vrist till vrist.
 Jag sydde på den i grenen och nedåt, där det svarta tyget möts nedanför knäna sydde jag ihop det svarta tyget och gjorde det samtidigt lite smalare,där mäter tyget kanske bara 30 cm istället för 40 som i grenen, man får pröva sig fram. Jag sydde den svarta, nedre delen på benen ganska långa så att det rynkar sig lite. Hade lite för korta ben först, så jag förlängde dem efterhand, ungefär som en lång lite löst sittande mudd. Det funkade jättebra så det är inte hela värden om man upptäcker att man vill göra dem längre.
 Älskar dem! De är så sköna! Man kan säkert finslipa lite på modellen, men det är ju inte så dyrt att experimentera om man kan utgå från ett par gamla eller nya billiga byxor. Ska leta efter ett par rutiga byxor att göra om nästa gång...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar