7 juli 2014

Haremsbyxor

Specialsydda byxor som jag bara älskar!!! De här byxorna är inte så svåra att sy, det är ju inte så figursydda direkt. Jag hade en stuvbit som låg och skräpade hemma som jag använde. Då kunde jag testa mig fram lite.
  Man använder en ca 140 gånger 140 cm tygbit, och viker den två gånger, så att den ligger i fyra tyglager. Lägg den med dubbla vikningen åt sidan, vänster(det blir mitt fram och mitt bak) och den enskilda, tjocka vikningen nedåt (det blir den hängande grenen).
  Klipp sedan snett på höger sida, nertill, för öppningen där ben-mudden skall vara. Snedda också av kanten upptill på höger sida , från där midje-mudden skall sitta ner till ca hälften av höger sidan. Sen mäter man upp en lagom bit mudd för benen och syr dit, det gör inget om det rynkar sig lite. Man kan också bara vika och sy dit ett resårband. Jag tog en ganska bred bit mudd till linningen, som jag sydde dit och drog samtidigt i mudden för att rynka det. Sen vek jag mudden längs upp och sydde en resårkanal och drog igenom ett brett resårband.
 Jag specialsydde dem för att få dem att passa mina behov! T ex  sydde jag en stor sidficka på vänster sida,infälld i sömmen, och en liten ficka utanpå, på höger sida, för min mobil. Byxorna har också en tamp vid linningen för mina jobbnycklar. Praktiska detaljer som gör att de fyller alla mina behov! När man väl har testat i ett billigt tyg, kan man gå loss på lite finare tyger. Det kommer jag att göra, har ett fint viskos tyg som ligger och väntar...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar