10 november 2014

Stickad kjol till mig!

 Jag gjorde en kjol till mitt barnbarn A för ett tag sedan. Här kan ni titta på den! Nu har jag gjort en alldeles egen till mig själv på samma sätt. Garnet kommer från Stoff & Stil, och är ett jättefint bomullsgarn som heter Timeless 8/4. Det är ett mycket prisvärt garn som finns i många olika färger.

 Jag började med att sticka "kilar" i olika nyanser, tills det blev rätt antal för att räcka runt midjan på mig. Sen virkade jag rutor på löpande band, jag gick efter beskrivningen som finns i tidningen Drops nr 126 (Drops design. www.GARNSTUDIO.com) modell nr 126-8 och virkade ihop dem med vitt garn till ett långt band, så många som behövdes för att passa längst ner på kjolen. Jag virkade en vit kant nertill på den stickade delen av kjolen innan jag virkade fast "bandet" av rutor. Sen virkade jag en picotkant längst ner. Man får prova sig fram, det kan vara lite tricksigt men är verkligen värt det. Perfekt terapi på kvällen när man tittar på tv! Är faktiskt sjukt nöjd med kjolen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar