20 maj 2013

Amigurumi

När min äldsta dotter var runt ett år så fick hon en underbar liten virkad docka (amigurumi) av en vän till mig. Sedan dess har jag gått och drömt om att kunna göra något liknande. Detta var snart fyra år sedan, då jag knappt visste hur man använde en symaskin.
   Jag kom igång med att sy för ett och ett halvt år sedan, och har avancerat lite under tiden. Så nu tyckte jag att det var tid att pröva något nytt. Några tutorials senare så gav jag mig på en amigurumi. Det var lite otippat att jag tyckte det var roligt då stickning inte har varit min grej, men det kan ju ha med storleken att göra. Här är hon, min virkade premiärdocka. Sådär lite lagom skev, virkad med en lite för stor nål men ruskigt charmig. Hon fick heta Ella eftersom storasyster önskade att lillsyster skulle heta så när hon föddes. Förövrigt så tar jag virknål 3 istället för 3,5 nästa gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar