12 maj 2013

Frukter och jeansimitation

Det är ju ingen nyhet att storasyster har åsikter om vilket tyg eller modell det skall bli. Denna gången blev det ett rosa jerseytyg med päron och äpplen från Stoff och Stil, som faktiskt har legat på hyllan ett tag. Detta tillsammans med ett trikåtyg i jeansimitation blev en tilltalande kombination.
   Jag är nöjd med utförandet. Ett skönt set till storasyster är alltid välkommet. Men faktisk så blev inte linnet bra. Inte så att mönstret var kasst eller så, utan det handlade om tygkvaliteten. Tyget med jeanslook är väldigt tunt och sladdrigt, så när jag kantade med den rosa muddväven blev det ojämt och bubbligt. Men jag kommer knappast orka göra om det... Så om jag skall sy något mer av det så kantar jag med samma tyg eller med ett jerseytyg istället. Man lär sig alltid något!

Alla mönster är från Ottobre. Kjolen "Groovy" och leggings "Hopsis" är från nr 4/2012. Linnet "Victor" är från nr 1/2013. Jag har sytt allting i storlek 116.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar