31 augusti 2014

Mobile cases - Ole, dole, doff...

Att välja mobilväska efter humör eller kläder låter väl som en alldeles utmärkt ide. Nu har jag fått fnatt på att virka mobilväskor i olika stilar! Det går ganska fort också och det är ju inte helt fel. Man kan utgå från en mormorsruta om man vill göra den lite mer romantiska stilen, och sen bara virka på, en liten bit åt ena hållet och en längre bit åt andra, så det blir en långsmal rektangel som man sen syr ihop på sidorna. Sen virkar man bara på de långa tamparna som man hänger väskan runt halsen med. Man kan virka på en kant runt öppningen i en annan färg om man vill. De har också fått en knapp, men det är bara som en applikation.

   Det är bara att använda fantasin så formar det sig nästan som man vill. I den andra modellen utgick jag från cirklar i olika storlek och färg och virkade ihop dem, då virkade jag "mellan" cirklarna och gjorde väskan randig på baksidan. Den här modellen experimenterade jag lite mer med, det fick bli som det blev, men den är ganska kul. Den går att hänga på byxorna, på hällorna, men går också att hänga runt halsen. Jag använde en fästanordning för nyckelknippen som jag virkade ett fäste för och sydde fast. Eftersom den ska kunna hänga på byxorna valde jag att göra den med knäppning för säkerhets skull, så att den inte ramlar ut.

   Den svarta är helt enfärgad, bara virkad med fasta maskor till en avlång rektangel och med en virkad grön kant  runt öppningen. Sen har jag sytt applikationer som jag sytt fast för hand. Den fick också en knapp mitt i blomman som en snygg detalj.

   Den sista modellen är lättast, men ändå väldigt sommarfin. Virkade den av ett garn från Svarta fåret som är nytt och heter Tilda Multi. Det är jättefint och byter ton från blekt till lite starkare färg och finns i flera goa färger. Har köpt det i fler färger som jag planerar att virka mobilväskor i. Ett tips är att virka till vänner och ge bort! Det har jag gjort...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar